Van Japanse bodem en een zeer bijzonder en uniek product voor akoestiekverbetering vormen de RFA-7800 room tuners van Harmonix. Deze herbergen stemvork-achtige elementen die corrigerende interacties aangaan met diverse akoestische gedragingen in ruimtes.
Van oorsprong vinden ze hun toepassing in audio-/video-toepassingen met een hoogwaardige geluidsweergave, maar in de dagelijkse praktijken van akoestiek-problemen is hun inzet vaak zeer verdienstelijk gebleken.

De room tuners zijn niet bepaald geschikt voor een basis-akoestiekverbetering van ruimtes die nog helemaal leeg zijn of waar veel geluid wordt gemaakt. Maar ruimtes die schaars zijn ingericht of ruimtes die akoestisch flink opspelen, waarvoor geen of geen ruimte is voor de toepassing van conventionele akoestische materialen, kunnen deze room tuners bijzondere dingen doen.

In de zes jaar dat de Harmonix Room Tuning Devices op de markt zijn hebben we in tal ruimtes met min of meer specifieke akoestische problemen in ruimtes waar geen conventionele toegepast konden worden of wenselijk waren, hele mooie resultaten weten te bereiken.
Daarom zeggen we dat, in vergelijking met alle conventionele akoestische producten, de Harmonix Room Tuners Devices onderscheidende verbeteringen opleveren.

In veel (kleine) ‘harde’ ruimtes zoals modern ingerichte keukens, waarin het vaak indringend galmt, is het bijna onmogelijk een enigszins of überhaupt een normaal gesprek te voeren. Min of meer harde ruimtes kunnen ook opspelen in de lage frequenties waardoor een gesprek ook snel erg vermoeiend is. De Harmonix Room Tuners kunnen hier veel baat hebben.

De room tuners kunnen ook in combinatie met conventionele akoestische producten worden toegepast. Samen kunnen deze bepaalde akoestische problemen nog mooier corrigeren, met een veel kleinere hoeveelheid conventionele akoestische producten dan gebruikelijk.

Heeft u verdere vragen of deze bijzondere producten neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, of breng een bezoek aan onze vestiging in Echt.

Vorige berichtDe Galmkamer Volgende berichtTop design in akoestiek
tijdloos en duurzaam